2009. november 5., csütörtök

Merész Károly-kiállítás Bécsben

Bécsben, a Kunsthistorisches Museumban már megnyílt, és január 10-ig lesz látható egy fontos kiállítás Karl der Kühne – Glanz und Untergang des letzten Herzogs von Burgung címmel. Sajnos a jelenlegi vérzivataros időkben sem idő, sem energia nincs arra, hogy egy szabályos tanszéki kirándulást szervezzünk a megtekintésére. Ennek híján azonban még mindig járható útnak tűnik, hogy nyilvánosan kihirdessem azt az időpontot, amikor mi fogjuk megnézni a kiállítást. Aki egyéként is tervezte, hogy ezen apropóból Bécsbe utazzon (vagy nem tervezte, de csak erre az ösztönzésre várt), az mérlegelheti, hogy esetleg ugyanezt az időpontot válassza, és így találkozhassunk, beszélgethessünk a kiállítótérben a benyomásainkról, tapasztalatainkról. Ki-ki eldöntheti maga, hogy milyen mértékig tekinti ezt közös programnak. Választhatják ugyanazt a vonatot, amit mi, de választhatnak mást is. Érkezhetnek korábban és később, távozhatnak korábban és később nálunk; tölthetik az egész napot velünk, de elintézhetik más ügyes-bajos dolgaikat is Bécsben. Kinek-kinek saját igényei vagy akár hirtelen felindulása szerint. Mindössze annyit szeretnék közölni, hogy

november 14-én, azaz jövő szombaton

ott leszek a múzeumban, az 5:55-kor a Keletiből induló vonattal érkezvén és a 18:55-kor a Westbahnhofról visszainduló vonattal távozván, tehát előreláthatólag nagyjából az egész nyitvatartási időben. Ezen idő alatt lehet kérdéseket feltenni, amire én majd tanácstalanul széttárom a karomat, bízván abban, hogy ez is valamelyest megnyugtatólag hat a diákságra. Az eredeti tervek szerint Eörsi tanárnő és Marosi tanár úr is csatlakoztak volna hozzánk (tehát a kérdésekre érdemi válaszokat is kaphattak volna), de sajnos nem tudták magukat konkrét időpontra elkötelezni. Mindazonáltal nem is zárkóztak el végleg a részvételtől, van még remény.

A meghívás természetesen mindenkinek szól. A kollégáktól ezúton kérek elnézést, amiért nem egyeztettem mindenkivel, magától értetődő módon hálás lennék, ha bármelyikük megtisztelné a csoportot a jelenlétével.

Nincsenek megjegyzések:

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal