2009. december 15., kedd

twitter.com/eltemti

Az imént nyitottam egy Twitter-fiókot az Intézet számára. Ez tűnt ugyanis a legegyszerűbb eszköznek arra, hogy valamiféleképpen követhetővé tegyük a hivatalos honlap változásait. Mostantól tehát, ha felkerül egy kurzusleírás, egy új prezentáció, vagy akár csak megváltozik egy fogadóóra, akkor annak nyoma lesz ebben a streamben, amelyet lehet követni, fel lehet iratkozni a feedre, vagy lehet egyszerűen csak ellenőrizgetni, kinek-kinek igényei szerint. Remélhetőleg segíteni fog ez abban, hogy minél gyorsabban értesüljenek a tanulmányi ügyeket érintő újdonságokról. Ha van még más ötletük, hogyan tehetjük kényelmesebbé az Intézeten belüli kommunikációt, ne restelljék megírni a kommentekben!

2 megjegyzés:

Euthümia írta...

A hallgatóknak van egy jól működő levlistája, melyre minden tanév elején felveszik az elsősöket, így ha egy infó oda felkerül, a hallgatók nagy százaléka olvassa is. Szerintem hatékonyabb, mint a faliújság, bár azt nyilván nem helyettesítheti. :)A levlista egyetlen hátránya, hogy a tanulmányi / tanszéki infók néha késve jelennek meg rajta, vagy jobbára időben, csak hát a hallgatók sokszor elfelejtkeznek a határidőkről és tudnivalókról... Van itt egy "eseménynaptár" ikon, nem lehetne azt az intézeti (elsősorban tanulmányi?) infók rendszerezésére használni? Pl. naptár-szerűen minden félév előtt össze lehetne gyűjteni a fontos dátumokat, tudnivalókat és feltölteni, de úgy, hogy bármikor kiegészíthető legyen. Beszélni persze könnyű, de szívesen segítünk az összeállításában, ha szükséges.

Endrődi Gábor írta...

Köszönöm Timi, jó ötlet. A segítség nagyon is szükséges, viszont a részletesebb választ esetleg valamikor élőszóban mondanám el.

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal