2010. február 21., vasárnap

Néhány változtatás az Intézet online jelenlétében

Az Aria csütörtöki megjelenése (is) szükségesse tette, hogy rendezzük, áttekinthetőbbé tegyük a hivatalos intézeti honlapnak és társoldalainak a viszonyát. Ennek érdekében tettünk néhány kisebb változtatást, amelyeket a jövőben jó eséllyel továbbiak fognak követni:

1. Az Intézet Twitter-fiókja eddig arra szolgált, hogy itt jelezzük a hivatalos honlapon tett kiegészítéseket és módosításokat. Mostantól ide folyik be az Aria és eme blog feedje is, tehát a Twitter-fiókon keresztül az Intézet összes online aktivitását nyomon lehet követni.

2. Mivel a hallgatóink körében nem igazán elterjedt a Twitter használata (az eddigi követők között szinte több a "social media expert" mint a saját hallgatónk), a fiók tartalmát (pontosabban az utolsó nyolc bejegyzést) megjelenítjük a hivatalos honlapon is. Mostantól ez lesz a kezdőlap, és a korábban a kezdőlapon elhelyezett linkek részben megszűnnek, részben átkerülnek a jobb oldalsávba. A jobb oldalsáv tetején kapnak kiemelt helyet a társoldalakra mutató linkek is.

3. A Digitális Képtár mostantól fogva nem a blog részeként, hanem standalone alkalmazásként jelenik meg, és közvetlenül is elérhető a következő címen: arthist.freebaseapps.com. Ezt nemcsak az indokolja, hogy így a Képtár számára a teljes képernyőfelület rendelkezésre áll, hanem az is, hogy olyan – a jövőben tervezett – funkciók, mint a kurzusokhoz, vizsgákhoz kapcsolódó mappák kezelése csak így lesznek megvalósíthatók.

Nincsenek megjegyzések:

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal